Hete interiørtrender for 2017

Kanskje du nylig har flyttet inn i en ny bolig og lurer på hvordan du skal innrede hjemme ditt? Da får du her noen forslag til hva som er hett i 2017. Noen av de nye temaene er:

  • frodigere former
  • mørkere paletter
  • mer tekstiler

Disse er altså noen ledetråder for hva som er på moten på interiørfronten høsten 2017, og her kommer nå en rekke forslag til hvordan du kan innrede hjemmet ditt for å følge trenden.

På fargefronten er det nå tid for å være mer vågal og bruke ukonvensjonelle farger som grønt og rosa. Dette er særlig meningsfullt i Norge hvor vi har lange og kjedelige vintre med mye hvitt, og da er det på tide å ta et stort sprang og nå bruke farger som minner om alt annet enn vinter og kulde. Det finnes stygge grønnfarger, men grønt har mange nyanser, og det kan brukes grønnfarger som fører tankene til timian og grønne sletter.

Det gjelder altså å bruke mer duse farger enn tunge, og verken husveggene, gulvet eller interiøret slipper unna. Du er modig hvis du bruker to farger på samme vegg, men resultatet kan ble svært effektivt hvis du treffer riktig med valgene.

Bruk tekstiler som myker opp hjemmet ditt

Et rom med myke overflater virker mye tryggere og mer hjemmekoselig enn å sette seg rett ned på en trestol uten polstring. Du kan fylle opp sofaen med puter i matchende farger. Hvem liker for eksempel ikke å ha en pute å klemme på når man kanskje ser film på TV? Rufsete tepper fra 70-tallet er for fullt på vei tilbake, og gardiner med spennende mønstre gir mye særpreg til rommet. Prøv å henge gardinene opp på begge sider av vinduet i stedet for midt på – da slippes fremdeles mye naturlig lys inn i rommet.

Har du stor takhøyde, er det enda bedre, for da kan nemlig gardinene henge tungt nesten over hele veggen. Dersom de havner litt ned på gulvet, er dette bare et pluss, siden det gir en svært lun følelse. Du kan også gå for tekstiler som er gjort grundig for hånd så det ser mer personlig ut. Da har du kommet langt på vei i å skape et personlig og koselig hjem.

Levende og dødt interiør

Steiner kan være svært virkningsfulle når det skal pyntes, for hvem synes for eksempel ikke at det er vakkert med mye stein i en hage? Steiner trenger stort sett ingen vedlikehold og varer omtrent evig, så hent frem det du har av stein på lager nå.

For å skape mer liv i hjemmet gjelder det å fylle opp med planter, som også gir ro i sjelen siden det fører til mer harmoni. Det finnes nesten uendelig med muligheter siden det er enorm variasjon i flora og fauna, og planter gjør oss også mer miljøbevisste siden vi blir klar over at de trenger stell. Det er faktisk blitt trendy å få inn hele trær i stua, så det kan nesten ikke overdrives.