Hus, vår og hage!

Nå er våren endelig i emning, og da er det også tid for hagestell! Når man har barn må man selvsagt planlegge dette ekstra nøye, men det finnes mange måter å løse det på.

Ta med barna

Barna elsker å være utendørs, og selv om man planter løker og graver i jorda, betyr ikke dette at barna ikke kan få være med! La småttisene boltre seg i jorda og la de være med på utendørsaktivitetene. Kanskje minsten kan grave et eget blomsterbed ved siden av rosebusken? Eller kanskje synes han eller hun at det gøy å kjøre sin egen lille minitrillebår?

Tid for hage

Våren er tiden for å plante busker og trær, klippe vekk gamle blader og stelle plenen. Om du kjøper et tre fra et hagesenter er det viktig å tenke på treets fulle størrelse. Her kan du med fordel velge et tre som har en rett stamme og er velproporsjonert. Stauder og sommerblomster dukker opp i hagesentre og butikker allerede i april, men velg blomster med omhu da det fortsatt kan bli kalde netter i Norge på denne tiden av året.

 

Bruk en rive på plenen og få opp mose. Er plenen et gjørmebad etter vinterens herjinger, bør du ventet til den har tørket. Om den allerede er tørr og viser antydninger til grønne gresstrå, kan du med fordel gjødsle, men utøv forsiktet her. Ta gjerne i bruk biologisk gjødsel for deg, naturen og barnas skyld. Biologisk gjødsel inneholder ingen skadelige kjemikalier og brytes ned i naturen, og etterlater plenen din grønn og frodig. Har du frukttrær eller bærbusker er dette spesielt viktig, da barn har en tendens til å plukke opp frukt og bær fra bakken, og spiser det uten at det skylles først. Eksempler på biologisk eller organisk gjødsel er hestemøkk, kumøkk, torvmose og kompost.

Terrasser og hagemøbler

Våren er også tid for grundig stell av terrasse, hagemøbler og grill. Det føles mye bedre å møte sommeren på terrassen når alt er i sin skjønneste orden! Skrubb møbler med grov svamp og grønnsåpevann, og tørk av med en fuktig klut.

På en-to-tre er du og hagen klar for sommeren!