Spotlight på belysning

Lys og design

Visste du at belysning er alfa og omega for hvordan ditt hjem blir seende ut?

Det er helt sant. Det nytter ikke hvor fint interiør du har, om ikke lyset komplimenterer interiøret og fremhever det. Faktum er at om du har muligheten når du bygger nytt, bør du virkelig bruke tid på å sette opp riktig belysning med tanke på det interiøret du ønsker.

Å lese om belysningsdesign og lamper på nett kan hjelpe deg på to måter. Du kan hente masse inspirasjon og få spennende og ikke minst innovative ideer gjennom å se hva som gjøres i andre land. På denne måten kan du også finne ut hvordan belysningen best mulig kan fremheve nettopp din stil. Moderne lamper i skandinavisk design hører for eksempel ikke til i en leilighet som er preget av en mer orientalsk stil.

Men det er jo ikke alt. Du kan faktisk klare å få veldig mye av det du trenger, veldig mye billigere om du planlegger. Det er billigere å få elektrikerene som jobber på huset til å ta det arbeidet som skal til, enn å hyre inn folk til å gjøre det senere. Du kan også få ting mye billigere med for eksempel bruk av rabattkoder eller andre former for rabatt som du kan få på nettet. Men hva slags lamper trenger du til ditt hus?

  • Punktbelysning. Når du ønsker å rette fokus i rommet mot bestemte ting som kunstgjenstander, malerier eller bokhyller.
  • Belysning for godt lys i hele rommet, gjerne i taket og på vegger. Gjerne spotter med muligheter for dimming.
  • Belysning knyttet til oppgaver. Leselys, lys over kjøkkenbenken og arbeidslys. Tilpasses etter behov for styrke og lystype.

Sørg med andre ord for å gjøre god research, og ikke undervurder verdien av god belysning i leiligheten eller huset ditt.