Spennende interiørtrender i 2019

Nordmenn er generelt svært opptatt av bolig og interiør, som kjent bruker vi svært mye penger hvert år på oppussing og interiør. Det skjer mye innenfor interiør hvert år og nye trender avløser hverandre.

I 2019 er det spesielt enkelte trender som er verdt å legge merke til, som er nye eller fortsatt aktuelle og populære.

Luftige og rene materialer og overflater

Skandinavia har alltid vært en inspirasjon for lys, åpen og luftig interiør med utstrakt bruk av tre og lyse farger. I 2019 er det igjen de luftige og rene materialene som står i sentrum. Det skandinaviske lyset, sammen med nyanser av blått og grønt, gir en litt kjølig og sval stil.

Tre og andre naturmaterialer som keramikk bidrar også til den naturlige, lyse stilen uten mange grelle eller skarpe farger. Med tepper og andre tekstiler i lune farger kan den lyse og luftige stilen varieres i det uendelige, og dessuten gjøres litt mykere og mer hjemmekoselig.

Bærekraft og holdbarhet i fokus

En global megatrend er fokus på bærekraftige og holdbare løsninger, som ikke bidrar til global oppvarming. Produksjon av møbler og interiør bidrar uten tvil til mye forurensning og utslipp i forbindelse med både produksjon, transport og når de gjenvinnes.

Gjenbruk står i fokus når det kommer til bærekraftig interiør. Det finnes ubegrensede muligheter til å kjøpe brukt eller bruke møbler som allerede er i hjemmet på nye måter. Det er viktig å huske på at gjenbruk ikke skal være kjedelig, det skal være like morsomt som å kjøpe nytt.